DNS-Ziggo vertraagt Android

Het schijnt een bekend probleem te zijn. Lange tijd dacht ik dat ik de enige was die last had van een trage wifi-verbinding bij Ziggo op mijn smartphone. Maar gelukkig ontdekte ik waar het aan lag. De dns-server van Ziggo is rot.

Mijn smartphone deed het wel goed op een KPN-verbinding. En ook bij bedrijven werkte alles goed. Maar thuis was een website inladen een hele klus. Het duurde 30 tot 40 seconden voordat een pagina inlaadde op de Samsung S5, Android-versie 6.

Uiteindelijk besefte ik dat het aan de Ziggo-verbinding thuis moest liggen. Ook wanneer ik de telefoon naast de router hield, was er geen beweging in te krijgen. Apps waren ook traag en YouTube hing steevast na 5 seconden, om daarna weer verder te gaan.

Googlen

Uiteindelijk bracht Google de oplossing. Eigenlijk best wel veel oplossingen. Een ervan sprak me aan en testte ik. Ik downloadde een DNS-changer en voerde een ander DNS-adres in de telefoon. De verbinding was gelijk razendsnel.Daarna heb ik in de router de standaard DNS van Ziggo verwijderd en vervangen door de Google DNS 8.8.8.8. en 8.8.4.4. en hopla elke telefoon in huis had weer internet.

Het is niet de eerste keer dat de Ziggo-dns rot is. Eerder was deze al gevoelig gebleken voor een hack en nu blijkt hij ook Android te vertragen.

Update:

webcare Ziggo reageerde niet op dit gratis advies. Die denken nog steeds over de sterkte van de wifi-verbinding en verkopen steunzenders e.d.

Meta Data

Title: DNS-Ziggo vertraagt Android
Date Posted: 1 juni 2017
Posted By:
Category: Computer, Techniek