McAfee terreur

Vandaag werd mijn hulp ingeroepen voor een probleem met een Win 8.1-computer. Er waren drie problemen volgens de gebruiker:

1. Er kwam elke keer een melding dat de computer wilde upgraden naar Win 10
2. Er kwam telkens een melding dat computer onbeveiligd was tegen virussen
3. De internetverbinding viel regelmatig uit

Voor punt 1 heb ik de gebruiker tot keuze gesteld te upgraden naar Win 10 of het te accepteren. Daarbij wetende dat Microsoft de komende tijd haar klanten minder zou pesten met deze opdringerige melding. De keuze viel op ‘niet upgraden’

De wifi-verbinding was volgens een analyzer op mijn telefoon sterk en er waren geen andere sterke signalen in de buurt of op dat kanaal. Dus punt 3 kwam door andere zaken. Vermoedelijk door punt 2

McAfee

Punt 2 bleek een grote boosdoener. Met het opstarten van de computer kwam ook McAfee-trial mee. Die was verlopen en dus kwam elke keer de melding dat er de computer onbeveiligd was. Onzin natuurlijk, want er stond F-Secure op, aangeboden door Ziggo. Bovendien bleek McAfee terwijl hij niet werkte (immers niet betaald) 8 processen op te starten. Mogelijk conflicteerde dat weer met F-Secure. Het verwijderen van McAfee zou dus de oplossing zijn.

Maar McAfee liet zich niet verwijderen. Het was een hardnekkig programma. Bij het verwijderen klapte elke keer de uninstal eruit en kon je niet verder. Iemand anders bleek dit ook al te hebben geprobeerd en kwam niet verder.

Glary Utilities

Gelukkig hielp Glary Utilities me weer eens. Na een installatie kon heel snel alle programma’s worden verwijderd, zonder suf uninstal-programma. Vervolgens diverse Wild Tangent spelletjes verwijderd, wat register en schijfopschoningen gedaan, 13 updates uitgevoerd en de startprogramma’s bekeken.

Hopla, wat is het leven toch fijn zonder McAfee.

Meta Data

Title: McAfee terreur
Date Posted: 15 juli 2016
Posted By:
Category: Computer