De Utrechtse rukker

Zouden ze paaseieren zoeken vroeg mijn ex-buurman zich op Eerste Paasdag 2017 af? Een grappig bedoelde insteek op Facebook om aan de Houtense gemeenschap te vragen of iemand iets wist.

De helikopter die deze middag urenlang boven de wijk De Velden hing en de grootschalige politie-inzet, maakte duidelijk dat er iets serieus was gebeurd. Ook werd er een Burgernetbericht verstuurd, want men zocht een man met een hondje.

Sociale media

Via Twitter en Facebook werd duidelijk dat de politie ook de wijk De Velden aan het uitkammen was. Tegenover de wijk de Velden stond een bouwkeet en daar werd met linten de omgeving afgezet. Een virtuele kennis van mij die daar woonde en iets op facebook had geplaatst, werd door de wijkagent gebeld.

Het Algemeen Dagblad, regio Utrecht probeerde via de persvoorlichting van de politie te ontfutselen wat er aan de hand was, maar kreeg niet veel los. Wel kwam er later een politiebericht uit dat er een Utrechter was aangehouden en dat het een familiekwestie was.

Tot zover de communicatie

Perfect en netjes gedaan door de Politie Utrecht. Maar via de tam tam bereikte mij het verhaal wat er dat moment gebeurde.

De Utrechtse rukker

Een Utrechter (48) was op bezoek bij familie in Houten. Op een bepaald moment werd besloten om de hond uit te laten. Een vierjarig meisje ging mee. De man stak illegaal de Rondweg over bij De Velden met hond en kind (wtf!!) en liep langs de tijdelijke bouwkeet. Daar stopte hij en ging zichzelf bevredigen.

Wat de sukkel niet snapte is dat er bij de bouwkeet een tijdelijke camera hing en dat iemand aan het meekijken was. Deze bewaker zag haarscherp wat er gebeurde en alarmeerde de politie. Die rukte met groot materieel uit. De man zette na het klaarkomen zijn wandeling met kind en hond voort en zag de helikopter in de lucht. Hij vroeg zich af wat die daar deed. Daarna liep hij terug naar de wijk de Velden en passeerde mijn virtuele kennis.

Enfin, de man is een week later aangehouden en de advocaat van de man zei dat hij moest plassen en het meisje had er verder niets aan overgehouden. Ja je zal maar advocaat zijn. Dan moet je toch je gevoel professioneel compleet kunnen uitschakelen. Best wel knap dat je dat kunt.

Meta Data

Title: De Utrechtse rukker
Date Posted: 19 mei 2017
Posted By:
Category: Gemeente Houten