Droger maakt schurend geluid

Droger maakt schurend geluid

Vandaag werd ik geconfronteerd met een droger die een schurend en aanslepend geluid maakte. Omdat een droger een gevaarlijk object is, werd de was eruit gehaald en de stekker uit het stopcontact getrokken.

Wanneer ik met de hand de trommel ronddraaide bleek het schurend geluid slechts bij de helft van de omwenteling aanwezig te zijn. Het was net of de trommel niet meer rond was en ergens tegenaan kwam.

Gouden tip via Google

Uiteraard bracht Google de oplossing. Er werd geschreven over een defecte motor en andere enge zaken. Maar meerdere keren stond er ook de tip dat er iets tussen de trommel en de carrosserie van de droger kon zijn. Iemand had er een knoop gevonden, een ander een clips van een bh en weer iemand een munt. De tip was om met een theelepel de rand van de droger te bevoelen op voorwerpen die klem zaten. Immers tussen de trommel en de carrosserie hoort een vrije ruimte van 4 a 5 millimeter te zijn.

GezondheidGezondheid

Het was een goede tip, want na een minuut ontdekte ik een voorwerp, waardoor de droger een schurend geluid maakte. Ik haalde het eruit en het was een knoopcelbatterij. Deze was al behoorlijk afgesleten en zat er kennelijk al een tijdje.

De droger maakte geen schurend geluid meer

Meta Data

Title: Droger maakt schurend geluid
Date Posted: 14 mei 2017
Posted By:
Category: Techniek

2 thoughts on “Droger maakt schurend geluid

  1. Hallo, hoe kan je de trommel bevoelen met een lepel?
    Moet je hem kantelen of ergens een paneel losschroeven?
    Hartelijk dank,
    Ruth

    • Nee, je maakt de deur open en gaat dan met een lepel tussen het rubber rond de deuropening en de trommel in. Hier zit een paar millimeter ruimte, waar dan iets klem zit.

Comments are closed.