Werken bij de politie

Als er een beroep is waar je respect voor kunt hebben is dat van een politie-agent. Dat is geen baan, maar een roeping.

Als politie-agent werk je in een land waar de inwoner mondig is. Waar de inwoner denkt dat hij alles mag en kan. Waar iedere student die niet weet wat die wilt worden, rechten gaat studeren. Waar verdachten als een koning worden behandeld, waar slachtoffers niet moeten zeuren.

Maar je werkt ook in een organisatie die van hogerhand is verziekt. Waar de ene reorganisatie na de andere is mislukt. Waar de centrale ondernemingsraad en politietop negatief in het nieuws komen. Waar vuurwerk naar je toe wordt gesmeten, omdat de VVD-regering te laf is hier een verbod voor in te stellen.

Maar ondertussen sta jij op straat. Je helpt mensen, je ziet de akeligste ongelukken en je rent achter schorem aan dat snel van de straat moet worden geplukt. Je bent overal als eerste bij. En ondanks de stoere taal van het publiek, de kritiek van de linkse gestudeerde wereld, ben jij het die er als eerste is, als er iemand nodig is.

Werving

Het wervingsfilmpje van de politie is daarom een geweldig filmpje. Het toont niet alleen waar je mee te maken krijgt, maar is ook een enorme versterking voor het imago van de politie.

We kunnen in deze maatschappij altijd heerlijk neerkijken op MBO-ers. Als je de politie aan het werk ziet, dan blijkt maar dat ze meer toevoegen dan menig student die halfdronken van de lopende band van een een of andere theoretische HBO of universiteit afrolt.

Meta Data

Title: Werken bij de politie
Date Posted: 24 februari 2019
Posted By:
Category: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked